Blog objave & stranice

Pogledaj sve rezultate. (0)
Mobilna konstrukcija za zaštitu nasada

U tijeku je novi inovativni projekt koji ima za cilj razviti novo rješenje za pokrivanje poljoprivrednih kultura. Projektom koji Qtech provodi u suradnji s Fakultetom strojarstva i brodogradnje iz Zagreba nastoji se stvoriti novi sustav koji će omogućiti učinkovitiju konfiguraciju usjevnih površina ovisno o proizvodnim potrebama.

Projekt je još uvijek u ranoj fazi, ali tim je uvjeren da će novi sustav biti znatno napredniji od postojećih rješenja na tržištu u smislu trajnosti, toplinske izolacije i fizičke otpornosti. Osim toga, novi sustav bit će lakši za sastavljanje i rastavljanje te će biti isplativiji.

Mobilnom konstrukcijom za zaštitu usjeva upravljat će novi softverski sustav koji su razvili Qtech i Drvoplast. Ovaj sustav će omogućiti automatsko otvaranje i zatvaranje obloga ovisno o vremenskim uvjetima, a njime će se lako upravljati putem mobilnih uređaja ili računala.

Razvoj novih tehnologija za zaštitu usjeva ključan je za budućnost poljoprivrede. S obzirom da se očekuje da će globalna populacija dosegnuti 9,7 milijardi do 2050. godine, potražnja za hranom nastavit će se povećavati, stvarajući pritisak na poljoprivrednike da proizvode više s manje resursa.

Zato ovaj open-source projekt treba vašu podršku. Ako ste poljoprivrednik, inženjer poljoprivrede ili samo netko koga zanima budućnost poljoprivrede, razmislite o pridruživanju ovom projektu. Vaša će podrška pomoći da se ovaj inovativni novi sustav razvije i učini dostupnim poljoprivrednicima diljem svijeta.

 

Drvoplast Maslačak