Qtech zaštita od tuče

Sustavi zaštite od tuče postaju sve popularniji u voćnjacima i vinogradima diljem svijeta. Glavni razlog tome je sve veća svijest o štetama koje tuča može nanijeti usjevima. Osim toga, sustavi za zaštitu od tuče mogu pružiti i niz drugih prednosti, poput stvaranja povoljnije mikroklime u voćnjaku, sprječavanja štete od vjetra, pa čak i zaštite od ptica.


Na tržištu postoji niz različitih sustava za zaštitu od tuče, ali svi imaju zajednički cilj: zaštititi vaš voćnjak od štete od tuče. Najčešći tip sustava je sustav netiranja. Mrežni sustavi obično se izrađuju od polipropilenskog materijala visoke čvrstoće koji je UV stabiliziran kako bi izdržao teške uvjete u voćnjacima. Mreža se zatim pričvrsti na okvir izrađen od drva ili metala, a cijeli sustav se usidri u tlo kolcima ili sajlama.

Prilikom odabira sustava zaštite od tuče za vaš voćnjak, važno je uzeti u obzir nekoliko čimbenika, kao što su veličina vašeg voćnjaka, vrsta usjeva koje uzgajate i klima u kojoj živite. Uz toliko različitih dostupnih opcija, postoji sigurno biti sustav koji zadovoljava vaše specifične potrebe.

Korak koji treba uzeti u obzir pri proračunu sustava zaštite od tuče:

Prvo morate izračunati veličinu voćnjaka i odrediti najbolje mjesto za sustav. Nakon toga trebate odabrati vrstu sustava koja će najbolje funkcionirati za vaš voćnjak. Postoji mnogo različitih vrsta sustava dostupnih na tržištu, stoga je važno malo istražiti prije donošenja konačne odluke.

Na kraju, morate izračunati cijenu sustava. Cijena sustava za zaštitu od tuče može varirati ovisno o nizu čimbenika, kao što su veličina vašeg voćnjaka, vrsta sustava koju odaberete i klima u kojoj živite.

Tvrtka Qtech design d.o.o. je 2017. godine osnovala grupa visokokvalificiranih stručnjaka s dugogodišnjim iskustvom u području poljoprivrede.

Tražite li pouzdan i kvalitetan sustav zaštite od tuče za Vaš voćnjak, onda je Qtech design d.o.o. je pravi izbor za vas!