Blog objave & stranice

Pogledaj sve rezultate. (0)
Bespovratne potpore za inovacije

Ako ste poput većine poduzetnika, uvijek tražite nove načine za razvoj poslovanja. A koji je bolji način za to nego iskoristiti programe bespovratnih sredstava koji mogu pomoći u financiranju vašeg sljedećeg velikog projekta?

U Hrvatskoj postoji program bespovratnih sredstava koji posebno potiče ulaganja novoosnovanih malih i srednjih poduzeća s projektima čija je tehnološka zrelost izvan faze dokazivanja koncepta, ali koji još nisu spremni za lansiranje na tržište. Ovo bi mogla biti savršena prilika za vašu tvrtku da dobije sredstva potrebna za poduzimanje sljedećeg koraka.

Dakle, koji su kriteriji prihvatljivosti za ovaj program bespovratnih sredstava? Prvenstveno, prihvatljivi troškovi uključuju troškove vezane uz kupnju opreme i materijala potrebnih za provedbu projekta, plaće članova osoblja koji rade na projektu i naknade za vanjske usluge povezane s inovacijama (npr. savjetovanje, istraživanje tržišta, laboratorijsko ispitivanje).

Da biste ispunili uvjete za ovaj program bespovratnih sredstava, vaša tvrtka mora imati sjedište u Hrvatskoj i biti osnovana u posljednje tri godine. Osim toga, vaš projekt mora imati jasan plan komercijalizacije s definiranim prekretnicama i ciljnim tržištima.

Ako mislite da bi ovaj program bespovratnih sredstava mogao dobro odgovarati vašem poslovanju, svakako ispunite obrazac za prijavu na stranici i pošaljite ga prije roka. Uz malo sreće, dobit ćete sredstva koja su vam potrebna da podignete svoje poslovanje na višu razinu!

 

Drvoplast maslačak